Hvor meget data skal man bruge? Og hvilke tjenester kræver mere end andre?

Hvor meget data skal man bruge? Og hvilke tjenester kræver mere end andre?

Hvad skal du bruge internettet til?

Det er altid svært lige at vurdere hvor mange gigabyte man skal bruge når der skal vælges en mobil internetløsning. Derfor forsøger vi på denne side at rådgive dig om hvilke tjenester der kræver mere internet end andre.

I tabellen nedenfor kan du se en oversigt over de mest anvendte behov for internet. Tryk dig videre og se de forskellige tilbud der matcher det data du har brug for.

 

Surf, mail og netbank Streaming af musik og videoklip
Det almindelige og mest anvendte forbrug ligger i at surfe på internettet, benytte sociale medier (facebook, twitter mm), kigge på rejser, tjekke sin e-mail og det offentlige samt at benytte netbank. Til disse tjenester kræves ikke den store datamængde da forbruget vil være forholdsvis lavt.

Gå til priserne

Man er gået væk fra CD’ere og musik – og videoindhold streames i højere og højere grad over nettet. Det er tjenester som Spotify og YouTube der trækker meget hos danskerne. Til disse tjenester kræves mange gange en lidt større datamængde da der også følger et større forbrug med.

Se pakker

Fildelingstjenester Streaming af spillefilm i HD kvalitet
Benytter man udover de førstnævnte eksempler også fildelingstjenester hvor man deler billeder som fx Instagram eller Pinterest samt lydfiler (Soundcloud, YouTube) så skal vi igen op i en større datapakke, da up – og download af større filer er noget af det som trækker aller mest på datapakken.

Gå til priserne

Benytter man de populære tjenester som Netflix, HBO eller en helt tredje så er der massere af film og serier at vælge imellem. Mange gange er det muligt selv at tilpasse opløsningen efter behov, hvor en større opløsning trækker mere data ned. Så ser du fx film i HD kvalitet så stiger forbruget af data væsentligt i forhold til den mindste opløsning.

Se anbefalede pakker

Spillekonsoler Hele familien online
Generelt anbefales det ikke at man benytter en mobil internetforbindelse til brug af spillekonsoller da det kræver utrolig meget data. Her vil en bredbåndsforbindelse være mere oplagt. Har man ikke andre muligheder, så anbefaler vi nogle af de tunge løsninger.

Se dem lige her

Er hele familien online med både PC’ere, mobiler og tablets jamen så er forbruget af data pr. automatik typisk meget højt. En trådløs router anbefales hertil. I øjeblikket er der kun et selskab der tilbyder en datapakke til det behov.

Se hvem her